
האופה הינו בלוג מחקר לאפייה ולחמי מחמצת המאפשר למתחילים ומתקדמים מדריכים ומאמרים על אפייה ומענה לשאלות הנוגעות לאפיית לחמים ביום יום. באתר האופה אנו עוסקים במאמרים ומחקרים החל משלב ערבוב המצרכים, הלישה, ההתפחות השונות וכן האפייה עצמה. אנו שמים דגש על השימוש היעיל בכלי האפייה וכן על גידול המחמצת.
בנוסף באתר האופה אנו מעודדים התקדמות טכנולוגית שתעזור לאופה המתחיל או המתקדם. האתר נבנה בצורה נוחה להתמצאות והבנה של תהליך אפיית הלחמים. אנו מעודדים להשתמש בדף הפייסבוק שלנו לייעוץ בכל שלבי הכנת לחמים וזאת עד ליצירת הפורומים שלנו באתר האינטרנט של האופה.
מלבד המחקרים באתר האופה, אנו עוסקים גם באיסוף נתונים על לחמים. נתונים אלה מגיעים מאתרים מדעיים ומאפשרים הבנה של תהליכים ביולוגים המשפיעים אם בעקיפין ואם ישירות, על הכנת הלחמים. אותם מחקרים לרוב גם נוגעים בהכנת מחמצת והמיקרוביום המצוי בה. באתר האופה אנו גם מבצעים ניסויים מבוקרים לבקשת הגולשים על מנת להגיע למסקנות שיעזרו לנו ולגולשים באפיית לחמים. לאחרונה ההתמקדות שלנו היא בקמחים השונים ובהבדלים ביניהם. ישנם קמחים המאפשרים אפייה בסיסית גם עם אחוז גלוטן נמוך ביחס לחיטה וישנם קמחים המקשים מאוד על תהליך אפיית הלחמים ובמקרים אלה, נוכל לעקוף על רוב שלבי הכנת הלחמים כגון לישה, ולהגיע לתוצאות מספקות בהחלט. אנו פתוחים באתר האופה לשמוע כל הערה בנוגע לאתר ולשיפורו ונשמח אם תעדכנו אותנו.
אודותינו – אתר האופה הוקם כבלוג משפחתי שהתפתח. בהכנתו מעורבת משפחה שלמה שנהנת ליצור, לייעץ ולאפות ללא כל תמורה לציבור הפתוח. אחת המטרות העיקריות שלנו היא להפיץ את השימוש במחמצת, שבמחקרים אחרונים נמצאה כבריאה מאוד ואף יעילה בהורדת האינדקס הגליקמי של לחמים (לחמים מקמח חיטה לבן ולאו דווקא חיטה מלאה). גידול המחמצת עצמו הוא הנאה בשבילנו ואנו מעוניינים להפיץ את השימוש לציבור הרחב במטרה סופית להגיע למצב של שימוש במחמצת לכלל מוצרים הנאפים בתנור כגון : פיצות, עוגות, לחמים ועוד.
אנו מעוניינים גם בהצטרפות של מתנדבים לאתר האופה בכדי להפיץ את השימוש במחמצת וכן לכתוב תכנים הקשורים לשימוש במחמצת ובאפייה בה. בנוסף, כל מאפייה המעוניינת לקבל מידע ללא תמורה לייעוץ והכוונה בשימוש במחמצת יותר ממוזמנת לפנות אלינו דרך יצירת הקשר באתר האופה.
בקרוב נתחיל בשליחת הניוזלטר לקהל לקוחותינו, על מנת לאפשר לציבור הרחב לקבל עדכונים במקום (ובהמשך גם RSS) על כל תובנה הנוגעת לאפיית הלחמים ושימוש במחמצת. בניוזלטר שלנו, נוסיף במידה ופורסם, את המתכונים שלנו. אלחרונה הועלו לאתר מתכונים כגון: ג'באטה, לחם שוקולד, בייגל אמריקאי וכמובן המתכון המנצח ללחם מחמצת בסיסי. בקרוב נעלה גם דוגמאות לשימוש במחמצת לאפיית מאכלים עדתיים כגון מאכלים תימניים כגון: קובאנה, פיתוח תתימניות מסוג סלוף וכד'.